Første billede offentliggjort af den sidste version af VW Golf, som vi kender den.
3 mins read

Første billede offentliggjort af den sidste version af VW Golf, som vi kender den.

Første billede offentliggjort af den sidste version af VW Golf, som vi kender den.
En opgraderet VW Golf 8 viser sig i mørket med et oplyst logo. Den forbedrede Golf vil debutere i begyndelsen af 2024, hvilket markerer den sidste opgradering af Golf, som vi kender den.

TEKST Morten B. Bek FOTO PR

Volkswagen Golf: Et ikon i bilverdenen

Mange bilproducenter betegner deres modeller som ikoniske, men ofte er det uden stor substans. Når Volkswagen kalder deres Golf-model for et ikon, er der dog noget om snakken. Golf var ikke den første i sin klasse, men den skabte et helt segment og var i mange år en ledestjerne i sin egen klasse – Golf-klassen.

Golf’s fald fra stjernen

Golf’s tid som ledestjerne er dog forbi. Den 8. generation, som har været på markedet siden 2020, markerede på mange måder begyndelsen på Golf’s fald. Golf 8 har haft problemer med betjeningen i kabinen, få fremskridt og konkurrence fra den elektriske ID.3.

I Danmark er Golf gået fra at være en populær model til at blive solgt i langt færre eksemplarer end Cupra Leon, Kia Ceed, Mercedes A-Klasse og Toyota Corolla.

Fremtiden for Golf

Hvis der kommer en helt ny generation Golf, vil den være elektrisk. Så efter nummer 8 er det slut med Golf, som vi kender den. Der går dog nogle år endnu, sandsynligvis frem til 2028, så et facelift til midten af 8’erens liv er lige på trapperne.

Forbedringer i kabinen

Den opgraderede Golf vil blive præsenteret i de første måneder af 2024. Det første tegn på den nye model er det mørke billede øverst i denne artikel. Det er så mørkt, at det er svært at sammenligne med den nuværende Golf, men det er alligevel muligt at få noget ud af billedet.

Det mest åbenlyse nye træk er det oplyste VW-logo. Det vil sandsynligvis ikke være standard, men det vil være en mulighed for at vise omverdenen, at her kommer et produkt fra VW.

Konklusion

Den kommende Golf 8 vil byde på mindre designændringer, en mere avanceret LED-version af forlygterne og forbedringer i kabinen. Golf 8 vil fortsat være tilgængelig med forskellige motorvarianter, herunder en 1-liters trecylindret benzin-turbomotor, en 1,5-liters benzin-turbomotor og en 2-liters dieselmotor. Der vil også være plug-in hybrider med en 1,4-liters motor.

Citat fra forfatteren

“Golf har altid været en ikonisk bil, og selvom dens popularitet er faldet, er den stadig en vigtig del af bilverdenen. Den kommende Golf 8 repræsenterer en ny æra for Golf, og det bliver spændende at se, hvad fremtiden bringer.” – Morten B. Bek

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *