333 eksemplarer af verdens dyreste Volkswagen Golf er blevet købt.
2 mins read

333 eksemplarer af verdens dyreste Volkswagen Golf er blevet købt.

333 eksemplarer af verdens dyreste Volkswagen Golf er blevet købt.

Volkswagen leverer de første og sidste R 333 modeller

Volkswagen har netop leveret de første R 333 modeller, en bilmodel der markerer en æra’s afslutning. Med en prisseddel på 76.410 euro, svarende til 570.000 kr. uden afgifter, er R 333 den dyreste Golf model, Volkswagen nogensinde har produceret.

En æra slutter: Ingen flere Golf modeller som R 333

Det er slut med at se nye Golf modeller som R 333, da Volkswagen har besluttet at den næste Golf udelukkende vil være en elbil. Denne beslutning har gjort leveringen af de første 20 R 333 modeller til noget af et tilløbsstykke. Overleveringen fandt sted ved en ceremoni i Volkswagen-gruppens museum Autostadt i Wolfsburg.

Interessant nok er dette det samme sted, hvor en gruppe klimaaktivister sidste år limede sig fast til gulvet på Porsches etage i protest mod virksomhedens miljøpolitik.

Detaljer om Golf R 333

Golf R 333 er unik i sin art. Alle modeller er malet i farven Lime Yellow Metallic og er udstyret med en 2-liters turbo-benzinmotor, der leverer 333 hestekræfter og 420 newtonmeter. Derudover er den eneste gearkasse-mulighed en 7-trins dobbeltkobling. Volkswagen har endda valgt at flytte hastighedsbegrænseren fra 250 til 270 km/t. Denne nye Golf kan nå fra 0 til 100 km/t på blot 4,6 sekunder.

Den næste generation af Golf

Golf R 333 markerer afslutningen på den første generation af Golf 8, da der er et facelift på vej. Dette forventes at være ude hos forhandlerne i løbet af det næste år. Herefter vil der gå yderligere fire år, før Volkswagen er klar med den helt elektriske afløser Golf 9.

Citat fra forfatteren

“Volkswagen’s levering af de første R 333 modeller markerer en æra’s afslutning. Det er en påmindelse om, at bilindustrien er i konstant forandring, og at fremtiden ligger i elektriske køretøjer.” – Forfatterens navn, titel.

Konklusion

Volkswagen’s R 333 model er mere end bare en bil; det er et symbol på overgangen fra benzin- til elbiler. Mens vi siger farvel til denne æra, ser vi frem til de innovationer, som den elektriske fremtid vil bringe.” – Forfatterens navn, titel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *