Undersøgelse i gang: Præsident mistænkt for indblanding i Formel 1-resultat, rapporterer medie.
2 mins read

Undersøgelse i gang: Præsident mistænkt for indblanding i Formel 1-resultat, rapporterer medie.

Formel 1-skandale: FIA-præsident under efterforskning

Mohammed Ben Sulayem, præsident for Det Internationale Motorsportsforbund (FIA), er under efterforskning for muligvis at have manipuleret resultatet af Formel 1-grandprixet i Saudi-Arabien i marts sidste år. Dette er ifølge en rapport fra BBC.

Alleged Indblanding i Alonso’s Straf

Mohammed Ben Sulayem, ifølge BBC, skulle have trådt ind for at annullere en tidsstraf givet til Fernando Alonso. Disse oplysninger stammer angiveligt fra en whistleblower og er dokumenteret i et materiale, der er blevet indsendt til FIA’s etiske udvalg.

Alonso’s 100. Podieplads

Alonso modtog under løbet en ti sekunders straf, da Aston Martin-holdet overtrådte reglerne ved at arbejde på hans bil, mens han stadig afsonede en fem sekunders straf. Dette resulterede i, at Alonso blev flyttet fra tredje til fjerdepladsen. Men straffen blev senere annulleret, hvilket betød, at Alonso endte på podiet – hans 100. podieplads i hans karriere. Ifølge whistlebloweren var det Sulayem, der anmodede om annulleringen ved at kontakte en FIA vicepræsident.

Efterforskning i gang

FIA’s etiske udvalg vil ifølge BBC bruge fire til seks uger på at behandle anklagerne mod Sulayem. Flere højtstående personer inden for Formel 1-verdenen har bekræftet oplysningerne. Sulayem, der er fra De Forenede Arabiske Emirater, blev valgt som FIA-præsident i slutningen af 2021.

Forfatterens kommentar

“Dette er en alvorlig sag, der kan have vidtrækkende konsekvenser for Formel 1 og FIA. Det er afgørende, at efterforskningen er grundig og retfærdig,” udtaler forfatteren af artiklen.

Konklusion

Forfatteren af artiklen konkluderer: “Hvis anklagerne viser sig at være sande, kunne det underminere tilliden til sporten og dens ledelse. Det er vigtigt for sportens integritet, at alle involverede parter handler i god tro og overholder reglerne.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *