Planer om Formel 1 i København er endeligt aflyst.
2 mins read

Planer om Formel 1 i København er endeligt aflyst.

Formel 1 Grandprix i København er skrinlagt

Den tidligere politiker Helge Sander, initiativtager til Formel 1-projektet, modtog sidste onsdag en mail, der bekræftede, at Formel 1 vil blive afholdt i Hanoi, Vietnam. Sander havde håbet på, at grandprixet også skulle afholdes i København, men det bliver ikke tilfældet.

Københavns Kommune sagde nej

Sander havde forestillet sig, at København skulle være vært for løbet parallelt med Vietnam. “Det var ekstra skuffende, da de kunne holde pressemøde i Vietnam,” udtaler han til Jyllands-Posten. Efter flere års arbejde besluttede politikerne i Københavns Kommune i september at sige nej til at lade et grandprix køre i hovedstadens gader i 2020.

Projektet lukker ned

Helge Sander har tidligere udtalt, at han ville undersøge alle muligheder, men nu er projektet officielt lukket ned. “Vi lukker helt ned nu. Der er et regnskab, der skal afsluttes, fordi projektet ikke bliver realiseret i 2020. Men jeg kan ikke leve med tanken om, at Formel 1 i Danmark er umulig,” siger han til Jyllands-Posten.

Mulighed for skandinavisk grandprix?

Sander har også været i kontakt med politikerne i Malmø, Sverige, om muligheden for et skandinavisk grandprix. Han fik dog ikke en direkte afvisning, men et venligt svar om, at de ikke troede på projektet.

Skuffelse i Formel 1-organisationen

Der er skuffelse at spore i Formel 1-organisationen, som mente, at løbet i København ville have været det flotteste i sæsonen. Den gruppe af rigmænd, herunder tidligere bankdirektør Lars Seier Christensen, er ligeledes skuffede over resultatet, oplyser Sander.

Et nyt forsøg på Formel 1 i København?

Sander fortæller, at han fortsat får henvendelser fra velstående erhvervsmænd, der mener, at man skulle samle en kreds og gøre et nyt forsøg på at få Formel 1 til København.

Citat fra forfatteren

“Det er en stor skuffelse for alle involverede, at Formel 1 ikke kommer til København. Men vi må ikke glemme, at der stadig er mange entusiaster, der drømmer om at se Formel 1 på dansk grund.”

Konklusion fra forfatteren

“Selvom det er en skuffelse, at Formel 1 ikke kommer til København i denne omgang, er det vigtigt at huske på, at drømmen stadig lever hos mange. Hvem ved, måske vil vi en dag se Formel 1-bilerne suse gennem Københavns gader.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *