Nye statistikker viser, hvilke biler danskerne nu foretrækker
2 mins read

Nye statistikker viser, hvilke biler danskerne nu foretrækker

Elbiler overhaler benzinbiler i Danmark

Inden 2023 er omme, har elbilen overhalet benzinbilen i salgstal i Danmark. Dette er særligt tilfældet, når man tager importen af næsten nye elbiler fra Tyskland i betragtning.

Salg af elbiler i Danmark

I november blev der solgt 7.223 nye elbiler i Danmark, hvilket udgør 44 procent af det samlede antal ‘nye’ biler på de danske veje.

Brancheforeningen De Danske Bilimportører forudser, at 2024 vil være året, hvor danskerne, selv uden importbilerne, vil foretrække elbiler.

Årsager til elbilernes popularitet

Elbilerne har endnu ikke fuldstændigt erstattet benzin- og dieselbiler på de danske veje. Dette skyldes primært afgiftsniveauet og elbilernes pris i sig selv.

Trods statslige tilskud er elbiler stadig ret dyre. Men i Tyskland er situationen en smule anderledes. Tyske bilkøbere kan nemlig modtage et kontant tilskud ved køb af en ny elbil, så længe de beholder den i mindst et år.

Import af elbiler fra Tyskland

Efter denne periode kan bilen eksporteres uden at tilskuddet skal betales tilbage. Dette har haft en positiv effekt på de danske veje, hvor hver fjerde elbil i november måned blev importeret på denne måde.

Det tyske tilskud er dog ikke permanent. Faktisk blev rabatten udfaset sidste år.

Konklusion

Elbiler er blevet mere populære i Danmark, og det forventes, at denne tendens vil fortsætte i de kommende år. Importen af næsten nye elbiler fra Tyskland spiller en stor rolle i denne udvikling.

Citat fra forfatteren

“Elbilerne har overhalet benzinbilerne i salgstal i Danmark, og det ser ud til, at denne tendens vil fortsætte i fremtiden. Det er en spændende tid for bilindustrien og for miljøet,” siger forfatteren af artiklen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *