Interesse fra andre kommuner holder muligheden for et dansk Formel 1-løb åben
2 mins read

Interesse fra andre kommuner holder muligheden for et dansk Formel 1-løb åben

H2: Formel 1-projekt i København officielt afsluttet
Formel 1-projektet i København er nu officielt bragt til ophør. Dette betyder dog ikke, at der ikke kan opstå et nyt projekt et andet sted i Danmark. Dette blev oplyst af Helge Sander, en af initiativtagerne til det nu kuldsejlede projekt.

H2: Andre kommuner viser interesse
Den positive stemning omkring Formel 1 har fået andre kommuner til at reagere. “Hvis der dukker et tilstrækkeligt interessant projekt op andre steder i Danmark, skal det naturligvis afprøves, hvis der er praktiske, holdbare politiske og økonomiske forhold til stede,” fortæller Helge Sander. Han tilføjer, at de interesserede kommuner på nuværende tidspunkt ikke ønsker at blive nævnt.

H2: Formel 1-grandprix behøver ikke være i hovedstaden
Ifølge Helge Sander er det ikke en forudsætning, at et Formel 1-grandprix skal køres i landets hovedstad. Han udtrykker dog skuffelse over, at det ikke lykkedes at overbevise regeringen samt politikerne i Københavns Borgerrepræsentation om at få Formel 1-feltet til hovedstaden.

H2: Projektet formelt afsluttet
Formel 1-projektet, som var godkendt af Formel 1-ledelsen i London og hos Den Internationale Motorsportsunion (FIA), er nu formelt afsluttet efter et par års forarbejde til flere millioner kroner. Dette er sket efter en ekstraordinær generalforsamling i “Foreningen til Fremme af Formel 1 i København” og en meddelelse om virksomhedsophør til Erhvervsstyrelsen og Skat.

H2: Citat fra forfatteren
“I praksis blev projektet i København i 2020 udelukket allerede 21. september, da overborgmester Frank Jensen meddelte, at han ikke vurderede det politisk muligt at gennemføre,” siger Helge Sander. Han tilføjer: “Vi skulle lige sunde os over denne chokmelding, men vi må erkende, at her og nu er det ikke muligt at gennemføre et Formel 1-løb i København, selv om jeg næsten dagligt siden overborgmesterens udmelding har modtaget positive tilkendegivelser.”

H2: Konklusion fra forfatteren
Selvom Formel 1-projektet i København er afsluttet, er der stadig håb om, at et nyt projekt kan opstå et andet sted i Danmark. Med den fortsatte interesse fra andre kommuner er det tydeligt, at drømmen om Formel 1 i Danmark stadig lever.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *