Formel 1-ejere har erhvervet yderligere en motorsportsgren.
2 mins read

Formel 1-ejere har erhvervet yderligere en motorsportsgren.

Liberty Media investerer i MotoGP efter tidligere Formel 1-køb

Liberty Media, der er kendt for at have erhvervet de kommercielle rettigheder til Formel 1 i 2016 for en pris på 29 milliarder danske kroner, har nu også investeret i MotoGP.

MotoGP kommercielle rettigheder erhvervet af Liberty Media

Liberty Media har erhvervet de kommercielle rettigheder til MotoGP, den mest prestigefyldte klasse inden for motorcykelsport. Dette er rapporteret af Racer.com.

Liberty Media’s tidligere investering i Formel 1

Liberty Media er mest kendt for at have erhvervet de kommercielle rettigheder til Formel 1 i 2016. Den britiske forretningsmand Bernie Ecclestone blev købt ud af Formel 1 for en svimlende sum på 29 milliarder danske kroner.

Investering i MotoGP rettighederne

Prisen for MotoGP-rettighederne var omtrent det samme som for Formel 1, når man tager højde for inflation. Det har altså ikke været billigt for Liberty Media at få adgang til denne tohjulede motorsport.

Handlen om MotoGP rettighederne

Det rapporteres, at Liberty Media har betalt 4,5 milliarder dollar, svarende til 31,2 milliarder kroner, for rettighederne til MotoGP. Før denne handel var det et canadisk pensionsselskab, der sad på rettighederne.

Liberty Media’s kommentar på handlen

Liberty Medias administrerende direktør, Greg Maffei, udtrykker begejstring over købet af MotoGP. Han beskriver MotoGP som et globalt foretagende med en loyal og entusiastisk fanskare, spændende racerløb og en stærk økonomisk profil.

Citat fra forfatteren

“Liberty Media fortsætter med at investere i motorsport ved at erhverve rettighederne til MotoGP. Dette viser deres engagement i sporten og deres vilje til at diversificere deres portefølje,” siger forfatteren af webstedet.

Konklusion

Liberty Media’s investering i MotoGP markerer en fortsat interesse og engagement i motorsport. Med erhvervelsen af rettighederne til både Formel 1 og nu MotoGP, cementerer Liberty Media sin position som en central aktør inden for kommercielle rettigheder i motorsport.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *