Brand Movers udgiver ny dokumentar om Kevin Magnussen, der giver et unikt indblik i Formel 1-racerkørerens fysiske træning og forberedelse
4 mins read

Brand Movers udgiver ny dokumentar om Kevin Magnussen, der giver et unikt indblik i Formel 1-racerkørerens fysiske træning og forberedelse

Kører en Formel 1-bil kræver mere end blot talent og hurtige reaktioner. Det kræver også en utrolig fysisk form for at kunne håndtere de intense påvirkninger, som racerkøreren udsættes for under en tur rundt på banen.

En ny minidokumentar i fem dele giver seerne et kig bag kulisserne og viser, hvordan Danmarks førende racerkører, Kevin Magnussen, træner og forbereder sig til at køre Formel 1.

Det er de kraftige g-påvirkninger under nedbremsning og hurtige sving, der belaster kroppen, især nakken og brystet. Dette blev Kevin Magnussen smerteligt bevidst om, da han gjorde comeback i motorsportens topklasse forud for 2022-sæsonen. På bare to uger skulle han være klar til det første løb. Den fysiske belastning tog hårdt på hans krop, og især hans nakke led under de store g-påvirkninger.

– Jeg havde enorme problemer. Jeg havde simpelthen ikke styrken i nakken, så jeg var lidt som en nyfødt baby, der ikke kunne holde sit eget hoved, siger Kevin Magnussen.

Et unikt indblik i de fysiske forberedelser

I dokumentaren, produceret af det danske content marketing-bureau Brand Movers, kommer seerne helt tæt på Kevin Magnussens træning både fysisk og mentalt. De får et unikt indblik i det særlige forhold, der er mellem Danmarks eneste Formel 1-kører og hans team af fysioterapeuter og personlige trænere.

– Vi har arbejdet sammen med Kevin Magnussen siden World Series i 2013, som var adgangsbilletten til Formel 1, og vi synes det var interessant at fortælle historien om det samarbejde, vi har opbygget gennem årene, og hvor meget det kræver at køre en sådan racer, siger Thomas Jørgensen, ejer af fysioterapikæden ProTreatment.

Thomas Jørgensen er ofte med i garagen ved løb rundt omkring i verden, hvor han hjælper Kevin Magnussen med at være helt klar til at præstere i motorsportens topklasse.

– Vi skal skabe nogle rammer, hvor vi fjerner usikkerheden, og så skal Kevin bare ind i sit mindset, hvor han bruger sit instinkt og sit talent, siger Thomas Jørgensen.

Store fysiske og mentale krav

Det kan være svært for almindelige mennesker at forestille sig, hvordan det føles at køre en Formel 1-racer. Udover de fysiske belastninger skal Kevin Magnussen også holde koncentrationen med en puls på over 170 slag i minuttet i gennemsnit i en periode på omkring halvanden time, som er det, et typisk løb tager at gennemføre.

Det stiller store mentale krav til Kevin Magnussen.

Når han er i gang med sæsonen, er det vigtigt for ham at være omgivet af mennesker, som han har det godt med, kan slappe af med og kan træne hårdt med.

– Jeg har et rigtigt godt team med mig, som jeg nyder at rejse med, nyder at være sammen med. Det er virkelig undervurderet, hvor meget det betyder, at dem, man arbejder med, er nogen, man har en god kemi med, siger Kevin Magnussen.

Se alle afsnit af mini-dokumentaren her: https://www.protreatment.dk/kevin/

Hvis I ønsker at indlejre en trailer for dokumentaren, er I velkommen til at benytte denne trailer: https://youtu.be/eO5tftX0HQw

Citat fra forfatteren

“Denne artikel giver et fascinerende indblik i de fysiske og mentale udfordringer, der følger med at være en Formel 1-kører. Det er ikke kun en sport for de talentfulde, men også for de utroligt dedikerede og hårde arbejdere.” – Forfatterens navn

Konklusion fra forfatteren

“At køre Formel 1 er en utrolig krævende sport, der stiller store krav til både fysisk form og mental styrke. Men med det rette team og den rette træning, som Kevin Magnussen viser, er det muligt at overvinde disse udfordringer og præstere på højeste niveau.” – Forfatterens navn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *