20-årige Frederik bliver den anden dansker i Formel 1.
3 mins read

20-årige Frederik bliver den anden dansker i Formel 1.

20-årige Frederik bliver den anden dansker i Formel 1.

Omskrevet artikel:

Danske talenter i Formel 1’s rampelys

For syv år siden blev de hædret som unge talenter ved Dansk Motorsport Award-show. I dag kan de begge stolt kalde sig Formel 1-kørere. Kevin Magnussen og Frederik Vesti er de to danske knægte, der har gjort denne bemærkelsesværdige rejse.

Kevin Magnussen, der allerede debuterede i Formel 1 i 2014, har nu syv sæsoner under bæltet i motorsportens kongeklasse. På den anden side er Frederik Vesti, nu 20 år gammel og Formel 2-kører, klar til at overtage Lewis Hamiltons Mercedes ved den kommende Young Driver-test på Yas Marina-banen i Abu Dhabi.

Young Driver-test: En platform for nye talenter

Young Driver-testen er en årlig begivenhed, hvor de 10 Formel 1-teams får mulighed for at teste nye talenter. Hvert team skal indsætte en ‘young driver’, defineret som en kører, der højst har deltaget i to grandprixer.

Vesti har været en del af Mercedes’ juniorprogram siden 2021 og har brugt omkring 50 dage i teamets simulator i hovedkvarteret i Brackley ved Oxford. Young Driver-testen bliver hans første chance for at køre på banen i en Formel 1-racer.

En drengedrøm går i opfyldelse

Vesti er begejstret over denne mulighed. “Det er en drengedrøm, der går i opfyldelse,” siger han. “Jeg har aldrig fået en større tillidserklæring, end den Mercedes nu giver mig. Jeg har svært ved at sætte ord på, hvad det betyder. Lige nu er jeg bare fyldt med glæde og forventning.”

Testen kan gøre næste sæson nemmere

Vesti er i dag den højst rangerende junior hos Mercedes. Det tyske teams junior-program har tidligere frembragt Formel 1-kørere som Michael Schumacher, Heinz-Harald Frentzen og Jan Magnussen.

Uanset hvordan Vesti klarer sin første Formel 1-test, vil han fortsætte i Formel 2 i 2023. Han mener, at denne test vil gøre det nemmere for ham i den kommende sæson.

Før F1-debut skal tredjeplads i hus

Frederik Vesti vandt Formel Regional-serien i 2019 og rykkede derefter op i det internationale Formel 3-mesterskab. Han sluttede på fjerdepladsen i både 2020 og 2021, inden han i denne sæson rykkede op i Formel 2.

Vestis debutsæson i Formel 2 har været en rutsjebane med mange op- og nedture. Han startede dårligt med fem løb uden point, men midt på sæsonen var han blandt de hurtigste i feltet.

Konklusion

Frederik Vesti har haft en bemærkelsesværdig rejse i motorsporten, og hans kommende debut i Formel 1 er et stort skridt i hans karriere. Han har vist sig som et lovende talent og vil uden tvivl fortsætte med at imponere i de kommende år.

Citat fra forfatteren

“Frederik Vesti er et eksempel på, hvordan hårdt arbejde og dedikation kan føre til utrolige muligheder. Hans debut i Formel 1 er en milepæl i hans karriere, og vi ser frem til at følge hans fortsatte succes.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *