Socialt fodboldprojekt engagerer 249 udsatte mennesker og hjælper dem med at blive fodboldspillere | Ombold
2 mins read

Socialt fodboldprojekt engagerer 249 udsatte mennesker og hjælper dem med at blive fodboldspillere | Ombold

Socialt fodboldprojekt engagerer 249 udsatte mennesker og hjælper dem med at blive fodboldspillere | Ombold

Inklusionsprojektet ‘Inklusion i fodbold Danmark’ er halvvejs

I foråret 2022 indgik DBU, DBU Bredde og OMBOLD en aftale om at arbejde målrettet på at inddrage socialt udsatte personer i fodboldforeningerne rundt om i Danmark. Trods fodboldklubbernes daglige aktiviteter, har det været sjældent at se socialt udsatte personer deltage aktivt i foreningslivet. Dette er dog ved at ændre sig.

249 udsatte mennesker har deltaget

Det økonomisk støttede inklusionsprojekt ‘Inklusion i fodbold Danmark’ er nu halvvejs gennem sin levetid. En evaluering af de første halvandet år viser, at der er plads til socialt udsatte mennesker i foreningslivet, både som spillere og frivillige. Indtil videre har 249 udsatte mennesker deltaget, og der er en klar vilje til at byde de nye spillere velkommen.

Fodboldklubber åbner dørene for socialt udsatte

Sønderborg Boldklub, Slagelse Boldklub & Idrætsforening, Ballerup-Skovlunde Fodbold, Boldklubben Røde Stjerne Roskilde og Dronningborg Boldklub i Randers har alle åbnet dørene for denne nye type “medlem”. DBU er meget tilfreds med klubbernes sociale ansvarlighed.

Fodbold er mere end bare spillet

Fodbold er mere end bare spillet på banen. Ifølge de spillere, der er begyndt at spille fodbold gennem ‘Inklusion i fodbold Danmark’, er fodbold i de rette rammer meget mere end bare at sparke til en bold.

Projektet løber indtil maj 2025

Projektet fortsætter indtil maj 2025, og ambitionen er, at mindst 360 danskere, der kæmper med hjemløshed, ensomhed, stofmisbrug eller psykiske sygdomme, bliver en del af et fodboldfællesskab i en traditionel fodboldforening. Derudover er det et mål at indgå samarbejdsaftaler med yderligere syv kommuner og fodboldklubber.

Projektet støttet af Nordea-fonden

Projektet er finansieret af Nordea-fonden, og når projektet slutter i maj 2025, er målet at fastholde konceptet i de eksisterende kommuner og udbrede det til nye kommuner.

Citat fra forfatteren

“Forfatterens navn” udtaler: “Dette projekt er et vigtigt skridt i retning af at skabe inklusion og fællesskab i fodboldverdenen. Det viser, at fodbold handler om meget mere end bare spillet – det handler om fællesskab, inklusion og social ansvarlighed.”

Konklusion fra forfatteren

“Forfatterens navn” konkluderer: “Projektet ‘Inklusion i fodbold Danmark’ har allerede vist sig at være en succes, og vi ser frem til at se, hvordan det vil udvikle sig i de kommende år. Vi håber, at dette projekt vil inspirere andre til at tage lignende initiativer for at skabe mere inklusion og fællesskab i sporten.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *