Mulig udelukkelse af Manchester United fra Champions League ved fejl i deres plan.
2 mins read

Mulig udelukkelse af Manchester United fra Champions League ved fejl i deres plan.

Mulig udelukkelse af Manchester United fra Champions League ved fejl i deres plan.

INEOS og Sir Jim Ratcliffe står over for udfordringer i fodboldverdenen

I de seneste uger er der opstået et nyt problem for Sir Jim Ratcliffe og INEOS, som er på vej til at erhverve en 25 procent aktieandel i en fodboldklub og dermed overtage ledelsen af fodboldoperationerne.

Positive træk og potentielle forhindringer

Den britiske milliardær har allerede taget positive skridt, herunder udnævnelsen af den tidligere Manchester City-chef Omar Berrada som klubbens nye administrerende direktør. Men der er en potentiel forhindring, der skal overvindes. INEOS ejer i øjeblikket et flertal af aktierne i Ligue 1-holdet Nice, som ligger på tredjepladsen i Frankrigs topdivision og er på vej til at kvalificere sig til Champions League i næste sæson.

UEFA’s ejerskabsregler kan skabe problemer

Hvis både Nice og United kvalificerer sig til Europas topturnering, dikterer UEFA’s ejerskabsregler, at kun en af dem kan registreres til at spille i den. Dette ville kun være et problem for United, hvis de ender lavere end Nice. Hvis de ender på samme placering, ville United kvalificere sig, da England er den øverste nation på UEFA’s ‘adgangsliste’.

Ratcliffe forbereder sig på potentielle udfordringer

Ifølge The Athletic er Ratcliffe opmærksom på det potentielle problem, der kunne opstå, hvis begge hold kvalificerer sig til Champions League. Dette har været ‘på radaren’ siden de tidlige forhandlinger med Glazer-familien om at erhverve en aktiepost i United. Rapporten tilføjer dog, at milliardærens team er ‘forpligtet til at sætte sig ned med UEFA for at finde en løsning’, der fungerer for begge klubber og fodboldens styrende organ.

Potentiel fremtid for Ratcliffe og INEOS

Hvis en løsning ikke kan findes, og det hypotetiske mareridt faktisk bliver til virkelighed, kan der være endnu flere forhindringer at overvinde for Ratcliffe og INEOS.

Citat fra forfatteren

“INEOS og Sir Jim Ratcliffe står over for en række udfordringer i deres bestræbelser på at overtage fodboldklubber. Det bliver interessant at se, hvordan de navigerer gennem disse udfordringer og hvilke løsninger de finder.”

Konklusion fra forfatteren

“Uanset hvad fremtiden bringer for Ratcliffe og INEOS, er det tydeligt, at de er dedikerede til at finde løsninger, der fungerer for alle parter. Det er denne dedikation og vilje til at overvinde forhindringer, der vil være afgørende for deres succes i fodboldverdenen.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *