Fodboldbaseret udskolingstilbud lanceres i endnu en kommune.
2 mins read

Fodboldbaseret udskolingstilbud lanceres i endnu en kommune.

Fodbold Fulton Akademi: En ny tilgang til skoletrætte elever

Fodbold Fulton Akademi, beliggende på Bakkegaardsskolen i Gentofte Kommune, har i 10 år tilbudt en unik skoledag for skoletrætte elever, hvor fodbold er omdrejningspunktet. Nu vil dette tilbud også blive tilgængeligt i Furesø Kommune.

Fodbold Fulton Akademi udvider til Furesø Kommune

Akademiet har i dette skoleår nået en milepæl ved at inkludere de første piger i 7. klasse. Nu tager Fodbold Fulton et yderligere skridt fremad. Siden akademiets grundlæggelse har stifteren Christina Wex haft en ambition om at udvide tilbuddet til flere kommuner. Fra næste skoleår vil Fodbold Fulton klasser blive introduceret på Lyngholmskolen i Furesø Kommune.

Muhammed Bektas, formand for kommunens børn- og skoleudvalg fra Socialdemokratiet, udtrykker sin glæde over, at eleverne i Furesø Kommune nu kan drage fordel af dette tilbud. Han mener, at en skoledag, der er baseret på noget, eleverne er passionerede omkring, kan øge motivationen og dermed trivsel og faglig udvikling.

Fodbold Fulton: Ikke kun for de talentfulde

På Fodbold Fulton Akademi er det ikke talentet, men interessen for fodbold, der afgør, om man kan blive optaget. Christina Wex, stifter af akademiet, forklarer, at målgruppen er bred, og at det eneste krav er en fælles interesse for fodbold. Dette gør det nemmere at planlægge undervisningen, da alle elever motiveres af det samme emne.

Et velafprøvet forløb

Pia Christensen, skoleleder på Lyngholmskolen, er begejstret for at kunne bygge videre på et velafprøvet forløb, der har været en succes i Gentofte Kommune i mange år. Hun ser frem til at kunne tilbyde en unik udskoling til de elever, der elsker fodbold og vil have glæde af bevægelse i skoledagen.

Konklusion

Fodbold Fulton Akademi repræsenterer en ny og innovativ tilgang til undervisning, der kombinerer elevernes passion for fodbold med deres skolegang. Med den kommende udvidelse til Furesø Kommune vil endnu flere elever få mulighed for at opleve denne unikke skoleform.

Citat fra forfatteren

“Vores erfaringer bekræfter, at den måde, vi i Akademiet Fodbold Fulton møder eleverne og planlægger hverdagen på, sætter gang i en faglig, personlig og social udvikling, som ruster eleverne godt til videre ungdomsuddannelse,” siger Christina Wex.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *