Fodbold-ekspert taber retssag om uretmæssig afskedigelse.
2 mins read

Fodbold-ekspert taber retssag om uretmæssig afskedigelse.

Peter Graulund taber sag om uberettiget fyring

Den tidligere fodboldspiller og nuværende ekspertkommentator, Peter Graulund, har for anden gang tabt en sag om uberettiget fyring. Dette blev afgjort af Østre Landsret tirsdag, ifølge Ekstra Bladet.

Baggrund for sagen

Graulund var tidligere ansat hos Nordic Entertainment Group (Nent), nu kendt som Viaplay, indtil efteråret 2020. Nent valgte at afslutte samarbejdet, da de mente, at Graulund var involveret i agentaffærer sideløbende med sit job som kommentator. Dette blev dog afvist af Graulund.

Krav om kompensation

I retten krævede Peter Graulund kompensation for manglende honorarer i en opsigelsesperiode på ni måneder, hvilket svarer til et beløb på 814.000 kroner plus renter.

Coronapandemiens indflydelse

Ifølge Ekstra Bladet var der også et spørgsmål om fakturering under coronapandemien. Efter aftale stoppede Graulund med at fakturere i tre måneder. Disse penge skulle være faktureret senere, men Graulund blev fyret i mellemtiden. Landsretten vurderede, at Graulund har ret til et beløb på 148.000 kroner som kompensation herfor.

Sagens omkostninger

Ekstra Bladet rapporterer også, at Peter Graulund er dømt til at betale sagens omkostninger. I dag er Graulund ansat hos TV2 i en lignende stilling som ekspertkommentator.

Citat fra forfatteren

“Forfatterens navn” udtaler: “Dette er en vigtig sag, der understreger betydningen af klare arbejdsrelationer og kontrakter. Det er afgørende for alle parter at have en klar forståelse af deres roller og forpligtelser.”

Konklusion fra forfatteren

“Forfatterens navn” konkluderer: “Sagen viser, at selv højt profilerede personer som Peter Graulund kan finde sig i juridiske stridigheder med deres arbejdsgivere. Det er vigtigt at huske på, at ingen er immune over for sådanne situationer.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *