Danmark og Spanien er blevet parret i den kommende Nations League-lodtrækning.
2 mins read

Danmark og Spanien er blevet parret i den kommende Nations League-lodtrækning.

Toppen af europæisk fodbold samlet i Paris

Torsdag blev der afholdt lodtrækning til efterårets Nations League, hvor landstræner Kasper Hjulmands tropper blev parret med Spanien, Schweiz og Serbien. Danmark var placeret i andet seedningslag, mens Spanien, Schweiz og Serbien kom fra henholdsvis lag tre og fire.

Holdene skal møde hinanden to gange i løbet af efteråret 2024, og de to bedste hold i puljerne går videre til kvartfinalerne. Inden da skal Danmark også deltage i sommerens EM-slutrunde i Tyskland, hvor de skal møde Slovenien, England og Serbien i gruppespillet.

Nations League blev introduceret i 2018 for at reducere antallet af testkampe uden sportslig betydning i landsholdskalenderen. Turneringen fungerer også som et sikkerhedsnet, da lande gennem Nations League kan sikre sig slutrundepladser. Hvis Danmark ikke kvalificerer sig til VM-slutrunden i 2026, kan Nations League vise sig afgørende.

De fire bedste hold i Nations League, som ikke kvalificerer sig direkte gennem deres VM-kvalifikationsgrupper, får muligheden for at kvalificere sig gennem playoffkampe. Disse hold vil blive parret med de 12 nationer, som slutter på andenpladsen i den europæiske VM-kvalifikation.

I seneste udgave af Nations League var Danmark i gruppe med Kroatien, Frankrig og Østrig, hvor de endte på andenpladsen. Kroatien vandt gruppen og Nations League-finalen blev vundet af Spanien.

Nations League er blevet afholdt tre gange hidtil, og vinderne har været Portugal, Frankrig og Spanien.

Konklusion: Nations League er en vigtig turnering for europæiske landshold, da den både reducerer antallet af testkampe uden betydning og giver mulighed for at sikre sig slutrundepladser. For Danmark kan turneringen også være afgørende for kvalifikationen til VM-slutrunden i 2026.

Kilde: [Titel på webstedet]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *