Analyse af problemer i håndværker-fodbold
3 mins read

Analyse af problemer i håndværker-fodbold

Danmark sikrer EM-billet efter sejr over Slovenien

Det danske landshold formåede i går, fredag, at sikre sig en plads ved EM i Tyskland. Dette skete efter en sejr på 2-1 over Slovenien i Parken, trods en vaklende EM-kvalifikation.

Sejren var ikke et resultat af flydende angrebsfodbold

Det var ikke en let sejr, og det var ikke på grund af flydende angrebsfodbold eller flotte tekniske detaljer, at landsholdet formåede at sikre sig den nødvendige sejr.

Fodboldekspert: Pragmatisk fodbold kan være vejen frem

TV2’s fodboldekspert, Morten Bruun, mener dog ikke, at dette nødvendigvis er et problem. Han argumenterer for, at landsholdet ikke behøver at bekymre sig så meget om det kunstneriske indtryk. Han spørger: “Hvad er der galt med en omgang pragmatisk håndværker-fodbold, hvis det virker?” Han påpeger, at det netop var denne tilgang, der fungerede i udekampen mod Finland og i går aftes mod Slovenien – to afgørende kampe.

Udskiftning i startelleveren

Der var også stor udskiftning i Hjulmands startellever forud for skæbnesopgøret. Erfarne spillere som Thomas Delaney og Yussuf Poulsen var foretrukket, hvilket i høj grad skyldes afbud fra både Christian Eriksen og Rasmus Højlund. Morten Bruun mener, at dette vidner om en bestemt spillestil.

Fysik frem for teknik

Bruun påpeger, at Danmark i begge kampe (mod Slovenien og Finland) spillede med masser af fysik, personificeret i spillere som Thomas Delaney og Yussuf Poulsen. Han betragter ikke nogen af dem som teknisk begavede spillere, men snarere som spillere, der går til stålet og ikke lader sig slå ud af momentan modgang.

Næste kamp: Nordirland

Danmarks sidste kamp i gruppespillet er mod Nordirland, som de møder på Windsor Park i Belfast mandag klokken 20.45.

Citat fra Morten Bruun

“Måske er netop det læren af den vel overståede EM-kvalifikation. At landsholdet ikke behøver at bekymre sig så meget om det kunstneriske indtryk. Hvad er der galt med en omgang pragmatisk håndværker-fodbold, hvis det virker?” – Morten Bruun, TV2’s fodboldekspert.

Konklusion fra Morten Bruun

“I begge tilfælde (mod Slovenien og Finland) spillede Danmark med masser af fysik, personificeret i typer som Thomas Delaney og Yussuf Poulsen. Ingen af dem betragter jeg som en gudsbenådet tekniker, men det er et par gutter, der går til stålet og ikke lader sig slå ud af momentan modgang.” – Morten Bruun, TV2’s fodboldekspert.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *