PV Sindhu advances to the semi-finals of the Denmark Open.
5 mins read

PV Sindhu advances to the semi-finals of the Denmark Open.

PV Sindhu advances to the semi-finals of the Denmark Open.

PV Sindhu efter hendes kvartfinale sejr ved Denmark Open i Odense. Billede: Instagram/PVSindhu1

PV Sindhus triumf ved Denmark Open Super 750 turneringen

Den indiske badmintonstjerne PV Sindhu demonstrerede sin tidligere form ved at levere et solidt spil og sikrede sig en plads i semifinalerne ved Denmark Open Super 750 turneringen. Hun vandt over verdens nummer 19, Supanida Katethong, på fredag.

Den dobbelte olympiske medaljevinder, som har haft en sejrsløs periode denne sæson, viste sine uovertrufne evner til at returnere slag og fremragende net spil. Hun slog Katethong 21-19, 21-12 på 47 minutter og nåede dermed sin anden semifinale på to uger.

Hun nåede også semifinalerne ved Arctic Open Super 500 sidste uge i Finland.

Sindhu står over for verdensmester Carolina Marin

Sindhu skal nu møde Spaniens tre gange verdensmester Carolina Marin, som har en overvældende 10-5 rekord mod den indiske spiller. Det bliver en udfordrende kamp, da Sindhu har tabt til verdens nummer 6 i de sidste fire møder.

Sindhus vej til denne position i turneringen har ikke været helt problemfri. Hun skulle bruge tre kampe for at slå sine modstandere – verdens nummer 28 Kristy Gilmour og verdens nummer 7 Gregoria Mariska Tunjung i de første to runder.

Inden denne kamp havde den indiske spiller en 3-2 rekord mod den thailandske spiller, men de dobbelte tab ved India Open 2022 og 2023 udgaverne har stadig påvirket Sindhu, da de fandt sted foran hendes hjemmepublikum.

Sindhu triumferer over Katethong

Men på fredag formåede den 28-årige at udslette disse minder, da hun matchede sin teknisk dygtige modstander i alle aspekter af spillet og formåede at begrænse sine fejl og komme ud som vinder.

Katethong forsøgte at få Sindhu til at bevæge sig rundt på banen med sine slag til baglinjen og derefter trække hende til nettet. Men Sindhu var klar til udfordringen og holdt fast i de hurtige dueller. Hun spillede nogle tværbane forhåndsslag med god effekt.

Den indiske spiller missede et par point på grund af fejlbedømmelse ved baglinjen, men det betød ikke noget, da hun fik en 11-8 føring med et tværbane smash.

Efter sideskiftet begik den thailandske spiller nogle fejl i forbanen, hvilket tillod Sindhu at dominere spillet. Den indiske spiller var hurtigt oppe med 19-12.

Den thailandske spiller lavede nogle præcise slag på linjerne for at udfordre Sindhus overlegenhed. Den indiske spiller begik også nogle uforcede fejl, da Katethong kom tilbage til 17-19.

Men den indiske spiller knuste comebacket med et slag på linjen for at få tre game points og vandt det første sæt, efter at Katethong sendte et tværbane slag for bredt.

Sindhu sikrer sejren

I det andet sæt kæmpede Katethong med sin længde og sendte shuttlecocken langt og bredt, mens Sindhu var oppe med 5-1. To præcise returneringer, og en heldig netkant, hjalp Katethong med at udligne til 5-5.

Sindhu formåede dog at skabe en 9-6 føring. Den thailandske spiller syntes at øge tempoet og gjorde det til 8-9 efter at have udført et lige smash. Katethong satte pointene godt op, men fejlede i udførelsen, da Sindhu igen førte med 11-9.

Den indiske spiller fra Hyderabad så mere aggressiv ud, da hun havde svar på alle de spørgsmål, hendes modstander stillede hende. Hun blandede sine halve smashes, drives og drops for at fortsætte med at samle point, mens Katethong faldt i en pulje af fejl, især i hendes forsøg på at gå efter linjerne.

Resultatet var, at den indiske spiller var oppe med 16-10. Med den thailandske spiller, der igen gik langt, flyttede Sindhu til 18-11. Hun udførte et tværbane forhåndsslag for at samle endnu et point og fik snart otte matchpoints.

Sindhu sikrede sejren komfortabelt med endnu et varemærke tværbane smash.

Citat fra forfatteren

“PV Sindhus præstation ved Denmark Open er et tydeligt tegn på hendes tilbagevenden til formen. Hendes sejr over Supanida Katethong er et bevis på hendes uovertrufne evner og beslutsomhed. Vi ser frem til at se hende i semifinalerne,” sagde forfatteren af artiklen.

Konklusion

Med denne sejr har PV Sindhu bevist, at hun er tilbage i form og klar til at tage kampen op mod de bedste i verden. Hendes næste udfordring bliver den tre gange verdensmester Carolina Marin. Vi ser frem til en spændende semifinale ved Denmark Open.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *