Para-atleter deltager i Denmark Open
3 mins read

Para-atleter deltager i Denmark Open

Badminton Danmark lancerer turnering for para-atleter og udviklingshandikappede

I de kommende dage vil badmintonturneringen Danisa Denmark Open være vært for en række kendte badmintonnavne som Viktor Axelsen, Boe/Mogensen og Lin Dan. Men fra onsdag vil turneringen for første gang også inkludere en turnering for para-atleter og udviklingshandikappede.

Et stolt initiativ

Badminton Danmark er stolte af dette nye initiativ, ifølge Nicolaj Knudsen, eventmedarbejder hos Badminton Danmark. Han udtaler: “Det er en del af PL-programmet, så selvfølgelig skal vi have den gruppe med i Odense også. Alle kan komme til Odense og spille badminton i uge 42. Det er vigtigt.”

Stor opbakning til det nye initiativ

Tilmeldingslisten viser, at det nye initiativ er blevet vel modtaget. Hele 90 spillere stiller op i paraturneringen, mens omkring 40 er tilmeldt til Victor Denmark Special Olympics, som er for udviklingshandikappede spillere. “Alle er positive omkring det. Det er blevet taget rigtig godt imod. Vi skaber et miljø i Odense, hvor alle kan være med, og det er vi stolte af,” siger Nicolaj Knudsen.

Parabadmintonspiller på jagt efter guld

Når den nye turnering for para-atleter begynder onsdag, vil fire danskere, herunder tidligere VM bronzevinder Cathrine Rosengren, stille til start i paraturneringen. Rosengren, som er født med en nerveskade i venstre arm, vandt guld ved årets første internationale turnering i parabadminton i Thailand. Hun er glad for, at hun nu får muligheden for at deltage i Odense.

Støtte fra hjemlandet

Rosengren vil blive ledsaget af 90 andre badmintonspillere, herunder tre andre danskere. Hun ser frem til at kunne spille til et så stort event på dansk jord. “Det betyder rigtig meget, at jeg også bliver støttet af mit hjemland. Det viser, at danskerne gerne vil gøre noget fremadrettet for parasport. At de gerne vil udvikle det, så resten af verden også får øjnene op for os,” siger Cathrine Rosengren.

Opvarmning til EM

Victor Denmark Open vil fungere som opvarmning til EM i Frankrig, som finder sted to uger senere. EM begynder den 30. oktober, og Cathrine Rosengren stiller op.

Citat fra forfatteren

“Denne udvidelse af Danisa Denmark Open er et stort skridt fremad for inklusion og anerkendelse af para-atleter og udviklingshandikappede spillere i badmintonverdenen.”

Konklusion fra forfatteren

“Med denne nye tilføjelse til Danisa Denmark Open viser Badminton Danmark, at sporten er for alle. Det er et stærkt signal om inklusion og anerkendelse af para-atleter og udviklingshandikappede spillere, og det er et initiativ, vi kan være stolte af.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *