Landstræner ledsager badmintonspillere Axelsen og Antonsen til De Olympiske Lege.
2 mins read

Landstræner ledsager badmintonspillere Axelsen og Antonsen til De Olympiske Lege.

Online shopping: Kend dine rettigheder og undgå at komme i klemme

I 2022 har næsten 80% af danskere mellem 16 og 74 år handlet online, ifølge Danmarks Statistik. Det er blevet almindeligt at købe nyt tøj eller en taske hjemmefra via mobiltelefonen. Men det er vigtigt at kende dine rettigheder og muligheder for at undgå problemer ved online shopping.

Ansvaret for pakken

Susanne Aamann, forbrugerpolitisk chef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, understreger betydningen af at forstå, hvornår du som køber har ansvaret for en pakke. Som regel overtager køberen ansvaret for pakken, når den er modtaget, det vil sige, når pakken er leveret til din adresse eller afhentet af dig i en pakkeshop.

Særlige vilkår

Du kan have accepteret særlige vilkår, der betyder, at pakken anses for leveret, når den for eksempel er blevet placeret et sted i din garage. Nogle fragtselskaber kræver, at du giver en fuldmagt, hvor du aktivt giver tilladelse til, at pakken kan stilles et aftalt sted. Hos andre fragtselskaber er det en del af leveringsaftalen, at pakken kan efterlades foran din dør.

Returpakker og ansvar

Hvis varen ikke lever op til forventningerne, og du ønsker at fortryde dit køb, er det dit ansvar at sørge for, at pakken kommer sikkert retur til sælgeren. Dette gælder også, selvom du bruger sælgerens returlabel. Hvis du skal returnere en dyr vare, bør du være særligt opmærksom, da sælgeren kan nægte at refundere dine penge, hvis returpakken ikke når frem.

Anbefalinger

Aamann anbefaler, at du læser vilkårene for levering og returnering grundigt, før du handler i en webshop. Hvis du skal returnere en defekt eller mangelfuld vare, er det sælgeren, der har ansvaret for returfragten, men det kræver, at du reklamerer over for sælgeren.

Konklusion

Det er vigtigt at kende sine rettigheder og muligheder, når man handler online. Det kan spare dig for mange problemer og uforudsete udgifter.

Citat fra Susanne Aamann

“Hvis varen koster mange penge, kan det være, at det vil give bedst mening for dig at betale for en anden fragtmetode, som har en tilstrækkelig erstatning, hvis pakken bliver væk.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *