Information om afholdelsessteder for EM og VM i Danmark
3 mins read

Information om afholdelsessteder for EM og VM i Danmark

Danmark skal være vært for verdens bedste badmintonspillere

Over de næste to år vil Danmark være værtsland for nogle af de mest prestigefyldte badmintonturneringer, hvor verdens bedste spillere vil kæmpe om guld, sølv og bronze. Beslutningen blev truffet på et møde afholdt af det internationale badmintonforbund, BWF, i Kina.

Badminton Danmark har bekræftet i en pressemeddelelse, at Danmark er blevet tildelt værtskabet for Thomas & Uber Cup, VM for herre- og damehold.

Historisk begivenhed for Danmark

Det er kun tre år siden, Danmark for første gang i historien afholdt Thomas & Uber Cup i Ceres Arena i Aarhus. I 2026 vil verdens bedste badmintonspillere samles i Horsens og spille på grønne baner i Forum Horsens.

Forum Horsens vil allerede blive testet som badmintonarena i 2025, da Danmark også har fået tildelt værtskabet for det individuelle EM. Det er fjerde gang i historien og første gang siden 2017, at Danmark skal stå for et individuelt EM.

En milepæl for dansk badminton

“Det er en fantastisk totrinsraket af mesterskaber, vi har fået med først EM næste år og så et endnu større event i 2026 med Thomas & Uber Cup. Det passer godt ind i vores langsigtede ambitioner om at få endnu flere badmintonmesterskaber til Danmark. Efter VM i København og vores årlige VICTOR DENMARK OPEN i Odense er det dejligt, at vi kan præsentere Horsens som værtsby, så vi kommer endnu mere rundt i landet. Vi ser frem til at afvikle både EM og VM sammen med Horsens, som har betydelig erfaring med afvikling af meget store arrangementer,” udtaler Badminton Danmarks formand, Kristian Pihl.

Danmark går efter sejren

De danske badmintonherrer er i øjeblikket i gang med Thomas Cup i Kina. Turneringen er kendt som VM for landshold, og konkurrencen intensiveres. Axelsen, Antonsen og resten af holdet har indtil videre vundet to ud af to kampe og spiller i dag gruppefinale mod Malaysia. Danmark har tidligere vundet denne prestigefyldte turnering i 2016.

Kommentar fra forfatteren

“Dette er en stor begivenhed for dansk badminton. At være vært for så store turneringer som Thomas & Uber Cup og det individuelle EM er en stor ære og en fantastisk mulighed for at fremvise dansk badminton på hjemmebane,” siger forfatteren af artiklen.

Konklusion

At være vært for disse turneringer er en stor mulighed for Danmark til at fremvise sin evne til at afholde internationale sportsbegivenheder og styrke sin position i badmintonverdenen. Det vil også give danske spillere en unik mulighed for at konkurrere på hjemmebane mod nogle af verdens bedste spillere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *