Forbund godkender EM trods ekspertens uenighed.
2 mins read

Forbund godkender EM trods ekspertens uenighed.

EM i Badminton: En Succes eller Ej?

Badminton Danmark har erklæret det nylige EM i badminton for en succes, idet de danske spillere hentede 14 medaljepoint hjem, hvilket er 2 point over målsætningen. Men ifølge TV 2 Sports badmintonekspert, Jim Laugesen, er denne vurdering ikke helt retvisende for den samlede præstation.

En Dybdegående Analyse af EM Resultaterne

Laugesen påpeger, at selvom medaljepointene taler for en succes, er der flere problemer og udfordringer i dansk badminton, som ikke kan ignoreres. Han foreslår at se nærmere på præstationerne i de forskellige kategorier.

Herresingle

Anders Antonsen vandt guld i herresingle-kategorien, mens Viktor Axelsen tog bronze, hvilket resulterede i 4 medaljepoint. Men ifølge Laugesen ville en ren dansk finale have været en større succes.

Herredouble

Herredoublen var en stor succes med guld til Astrup/Skaarup, sølv til Toft/Søndergaard og bronze til Kjær/Søgaard, hvilket gav 6 medaljepoint. Dette er også et tegn på potentiel fremtidig succes.

Damesingle

Julie Dawall Jakobsen vandt bronze i damesingle, hvilket gav 1 medaljepoint. Men de tre spillere, der er i spil til OL, leverede ikke som forventet, hvilket giver anledning til bekymring for fremtiden i denne kategori.

Damedouble

I damedouble nåede Fruergaard/Thygesen kvartfinalen, men fik ingen medaljepoint. De tabte til et tyrkisk par, hvilket var en skuffelse.

Mixeddouble

Bøje/Christiansen vandt sølv og Thyrri/Magelund vandt bronze i mixeddouble, hvilket gav 3 medaljepoint. Men Laugesen mener, at det topseedede par kunne have præsteret bedre.

Konklusion

Samlet set mener Laugesen ikke, at EM var en dansk succes. Han påpeger, at selvom der blev opnået succes på medaljepoint, er der stadig udfordringer i dansk badminton, især i udvalgte kategorier.

Citat fra Jim Laugesen

“Ja, man kan snakke om en succes på medaljepoint, men det skjuler ikke, at dansk badminton har udfordringer i udvalgte kategorier. Det er kun i herredouble, vi holder seedningerne. Og det er med til at tegne et billede af, at man ikke kan kalde det en succes.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *