Direktør for Badminton Danmark: Aftalen blev muliggjort af ny mægler.
2 mins read

Direktør for Badminton Danmark: Aftalen blev muliggjort af ny mægler.

Direktør for Badminton Danmark: Aftalen blev muliggjort af ny mægler.

Konflikt mellem Badminton Danmark og spillere er ovre

Konflikten mellem de bedste danske badmintonspillere og Badminton Danmark er nu afsluttet. Efter flere bump på vejen, blev forhandlingerne endegyldigt afsluttet med en aftale søndag.

Forhandlingsprocessen

Under forhandlingerne sendte Badminton Danmark individuelle tilbud til spillerne, da forbundet ikke ønskede at forhandle med spillernes repræsentant, Danske Elitesportsudøveres Forening (DEF) og direktør Mads Øland, om en fælles overenskomst.

De sidste 12 dage op til aftalen fungerede juristen Martin Juul Christensen fra Fagbevægelsens Hovedorganisation som mægler og forhandlingsleder. Dette førte til, at Badminton Danmark alligevel gik med til at forhandle om en kollektiv aftale, fortæller Badminton Danmarks direktør, Bo Jensen.

Spillernes reaktioner

Kun damesinglen Mia Blichfeldt skrev under på en individuel aftale, mens de øvrige spillere stod fast på at få en kollektiv aftale. Viktor Axelsen har tidligere kritiseret Badminton Danmarks forhandlingsstrategi og kaldt den “ukonstruktiv”.

Den nye aftale

En kollektiv aftale blev indgået, og som en del af den nye aftale har spillerne oprettet deres egen Badminton Spillerforening. Badminton Danmark understreger samtidig, at DEF ikke er aftalepartner i den nye aftale. Nu er det op til spillerne selv at afgøre, om de vil være en del af den nye Badminton Spillerforening og indgå i den kollektive aftale, eller om de vil indgå en individuel aftale, der er identisk med den kollektive indholdsmæssigt.

Konklusion

Forbundet opsagde i 2018 den tidligere landsholdsaftale, som begge parter mente, trængte til en præcisering. Bo Jensen mener, det mål er blevet indfriet. “Vi er nået til enighed om en langt mere klar og præcis beskrivelse af, i hvilke situationer og på hvilken måde vi i forbindelse med landsholdssponsorater kan bruge hinandens kommercielle rettigheder,” siger direktøren.

Forfatterens kommentar

“Denne konflikt har været lang og kompliceret, med mange individuelle hensyn at tage. Men det har været afgørende for os at få en aftaletekst, hvor spillerne ikke risikerer at komme i et misligholdelsesforhold i forhold til deres individuelle aftaler,” siger forfatteren af webstedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *