DIF har mulighed for at overtrumfe Badminton Danmark i udtagelsen til OL.
2 mins read

DIF har mulighed for at overtrumfe Badminton Danmark i udtagelsen til OL.

OL-håb for udelukkede badmintonspillere

Trods udelukkelsen fra Badminton Danmark, er der stadig en chance for OL-deltagelse for badmintonspillerne Carsten Mogensen, Mathias Boe, Joachim Fischer, Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl.

OL-kvalifikation stadig mulig

De fem spillere har rent juridisk stadig mulighed for at blive udtaget til OL, hvis de opfylder kravene inden kvalifikationsperioden i badminton slutter i maj næste år. Det er Dansk Idrætsforbund (DIF), der har det endelige ord i denne sag.

“Rent juridisk så er det os, der har det endelige ansvar for at udtage OL-deltagerne. Men det er ikke noget, vi har tradition for,” siger Niels Nygaard, formand i DIF, til TV 2 SPORT.

“Vi plejer at lytte til forbundene og udtage dem, de indstiller til at komme til OL.”

Spekulativt scenarie

Der er altså en mulighed for, at Badminton Danmark ikke indstiller de fem spillere, men at DIF alligevel vælger at udtage dem, hvis de opfylder OL-kravene. Dog er dette rent spekulativt på nuværende tidspunkt, fortæller formanden.

“Vi håber på, at det bliver løst inden da, så vi har ikke snakket om de forskellige scenarier,” siger Niels Nygaard.

Badminton Danmark bestemmer EM og VM deltagelse

Det er dog Badminton Danmark, der alene bestemmer, hvem der skal deltage ved EM og VM både for hold og individuelt. Dette får betydning allerede om mindre end en måned, når der spilles VM for hold (Sudirman Cup). Alle fem spillere var oprindeligt i truppen, men Badminton Danmark har efterfølgende meldt ud, at de vil udtage andre spillere til mesterskabet, der spilles i Kina fra 10.-17. maj.

Citat fra forfatteren

“Til trods for udelukkelsen fra Badminton Danmark, er der stadig en chance for OL-deltagelse for disse fem spillere. Det er et spændende og usikkert scenarie, der udspiller sig,” siger forfatteren af artiklen.

Konklusion fra forfatteren

Forfatteren konkluderer: “Selvom Badminton Danmark har udelukket disse spillere, er det op til DIF at træffe den endelige beslutning om deres OL-deltagelse. Det bliver interessant at følge udviklingen i denne sag.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *