Dansk badmintonspiller misser hold-VM på grund af knæskade.
2 mins read

Dansk badmintonspiller misser hold-VM på grund af knæskade.

Dansk badmintonspiller misser hold-VM på grund af knæskade.

Fire udtalelser, der kan skade din lønforhandling

Når du sidder overfor din chef og forhandler løn, er det vigtigt at tænke over, hvad du siger. Her er fire udtalelser, der kan sætte dig i en dårlig position under lønforhandlingen.

1. “Jeg skal have 5000 mere om måneden, ellers går jeg”

Selvom denne type trusler ofte høres i politiske forhandlinger, er det en dårlig strategi på arbejdsmarkedet. Jacob Plenaa Thorngreen, ekspert i ansættelsesret hos fagforeningen IDA, råder imod at stille ultimative krav.

2. “Jeg forestiller mig en lønforhøjelse på mellem 1500 og 3000 kroner”

At komme med et bredt lønforslag er heller ikke en god idé. Malene Rix, selvstændig forhandlingsrådgiver, anbefaler i stedet at sige: “jeg ville blive virkelig glad for en lønforhøjelse på 3000 kroner. Hvad skal der til for, at jeg kan få det?”.

3. “Jamen, sidste år lovede du, at …”

Det er vigtigt at holde lønforhandlingen saglig og undgå at blive følelsesladet. Hvis chefen ikke har holdt sit løfte fra sidste år, bør du reagere nøgternt.

4. “Hvorfor får jeg ikke den samme lønforhøjelse som min kollega?”

Det kan virke uretfærdigt, hvis en kollega har fået en større lønforhøjelse end dig. Men det er ikke en god idé at bringe det op under forhandlingen, ifølge Malene Rix.

Citat fra forfatteren

“Det er vigtigt at forstå, at lønforhandling er en delikat proces, der kræver takt og strategi. De ord, du vælger at bruge, kan have stor indflydelse på resultatet,” siger Jacob Plenaa Thorngreen.

Konklusion

At forhandle løn er en kunst, der kræver omhu og strategi. De udtalelser, du vælger at bruge under forhandlingen, kan enten styrke eller svække din position. Derfor er det vigtigt at tænke over, hvad du siger, inden du går ind til lønforhandlingen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *