Badmintonspillere udtaler sig om den nyindgåede aftale og fremhæver Mads Ølands imponerende forhandlingsindsats gennem hele konflikten.
2 mins read

Badmintonspillere udtaler sig om den nyindgåede aftale og fremhæver Mads Ølands imponerende forhandlingsindsats gennem hele konflikten.

Ny aftale sikrer fremtiden for dansk badminton

En længerevarende konflikt mellem Badminton Danmark og eliten i dansk badminton er nu afsluttet. Tirsdag underskrev parterne en aftale, der skal sikre fremtiden for dansk badminton. Dog er der uenighed om, hvordan aftalen er kommet i stand og hvordan den skal håndhæves.

Badminton Danmark meddelte søndag, at man havde indgået en kollektiv aftale med de danske elitespillere. Direktøren for Badminton Danmark, Bo Jensen, udtalte i en pressemeddelelse, at man havde forhandlet udenom Danske Elitesportsudøveres Forening (DEF-sport) og formanden Mads Øland, da Øland havde været en hindring i forhandlingerne.

Dette bliver dog benægtet af badmintonspillerne selv. Jan Ø. Jørgensen, en af spillerne, fortæller, at Mads Øland har repræsenteret dem under hele forløbet og at de er glade for hans vejledning. Det fremgår også af pressemeddelelsen fra Badminton Danmark, at advokaten Martin Juul Christensen har været forhandlingsleder og truffet de endelige beslutninger, men dette bliver afvist af spillerne.

En vigtig detalje er, at den nye aftale er indgået mellem Badminton Danmark og det nyoprettede Badminton Spillerforeningen, som er underlagt DEF-sport. Badminton Danmark har ønsket at undgå en aftale med DEF-sport, men det ser ikke ud til at være lykkedes. Badmintonspillerne finder det bemærkelsesværdigt, og det er endnu ikke fastlagt, hvordan fremtidige forhandlinger vil foregå mellem spillerne og Badminton Danmark.

Badminton Danmark har ikke ønsket at kommentere på formalia, men meddeler, at de er tilfredse med aftalen og ser frem til et godt samarbejde med spillerne til gavn for dansk badminton. Den nye aftale løber over seks år.

Konklusion:
Den nye aftale mellem Badminton Danmark og de danske elitespillere sikrer fremtiden for dansk badminton. Selvom der er uenighed om, hvordan aftalen er kommet i stand og hvordan den skal håndhæves, er begge parter tilfredse med indholdet i aftalen. Det er endnu ikke klart, hvordan fremtidige forhandlinger vil foregå mellem spillerne og Badminton Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *