Antonsen og Axelsen er ikke blevet parret i VM-lodtrækningen.
4 mins read

Antonsen og Axelsen er ikke blevet parret i VM-lodtrækningen.

Her er en oversigt over lodtrækningen til alle fem kategorier ved VM i badminton.

VM i badminton starter om 11 dage i Royal Arena. De danske spillere ser frem til at spille, og torsdag blev det besluttet, hvem de skal møde i det første individuelle VM på dansk jord siden 2014.

Herresingle

Danske badmintoneksperter mente, at det vigtigste ved lodtrækningen til herresingle ville være, at Viktor Axelsen og Anders Antonsen blev placeret i hver sin halvdel, og at de danske spillere undgik Lee Zii Jia i første runde. Begge ønsker blev opfyldt.

Viktor Axelsen er førsteseedet og placeret øverst i lodtrækningen, mens 12. seedede Anders Antonsen blev trukket ud i nederste halvdel. Dette betyder, at de to danske stjerner kun kan mødes i en eventuel finale.

Men før de når så langt, venter der stærke modstandere. Viktor Axelsen kan allerede i anden runde møde franske Christo Popov, der tidligere har givet ham problemer, og hvis han vinder her, venter 10. seedede Chou Tien Chen. I en mulig kvartfinale kan Axelsen enten møde Loh fra Singapore eller Prannoy fra Indien, som begge tidligere har givet danskeren udfordringer.

Damesingle

For at Danmark kan vinde en medalje i damesingle, kræver det en exceptionel præstation. 15. seedede Mia Blichfeldt har fået en nem anden runde, efter hun er oversidder i første runde, men i tredje runde skal hun sandsynligvis møde verdens nummer tre, OL-guldvinderen Chen Yufei fra Kina.

Det ser lidt bedre ud for useedede Line Kjærsfeldt, der i en mulig anden runde skal møde niendeseedede Han Yue fra Kina, mens Tunjung fra Indonesien formentlig venter i en 1/8-finale. Hvis Kjærsfeldt når hele vejen til en kvartfinale, venter den forsvarende verdensmester Akane Yamaguchi.

Herredouble

I herredouble skal Danmarks eneste seedede par, Kim Astrup og Anders Skaarup, sandsynligvis møde de dygtige skotter Dunn og Hall i første runde, inden den første store udfordring bliver syvendeseedede Ong og Teo fra Malaysia i tredje runde.

En mulig kvartfinale bliver – desværre set med danske øjne – mod de formstærke indere Rankireddy og Shetty, der har spillet fremragende i 2023.

Damedouble

Danmarks eneste deltagere i damedouble, Maiken Fruergaard og Sara Thygesen, kan være tilfredse med deres lodtrækning.

Danskerne er ikke seedede, og derfor kunne der allerede i anden runde vente en stor udfordring i form af et seedet par. Men Fruergaard og Thygesen skal sandsynligvis møde de 14. seedede japanere Iwanaga og Nakanishi, hvilket ikke kunne være meget bedre.

Mixeddouble

To danske par deltog i lodtrækningen i mixeddouble, og det blev ikke en god lodtrækning for de danske par.

Danmarks største håb, 11. seedede Mathias Christiansen og Alexandra Bøje, sidder over i første runde og har en overskuelig anden runde, hvor de sandsynligvis møder Yang og Hu fra Taiwan.

Men allerede i tredje runde skal Christiansen og Bøje møde en af turneringsfavoritterne i form af tredjeseedede Feng og Huang fra Kina.

Konklusion

VM i badminton afvikles fra 21.-27. august i Royal Arena i København. Alle danske kampe vises på TV 2 Sport eller TV 2 Play, der dækker begivenheden intensivt.

Se løbende overblik over danske kampe her i sendeplanen, når vi nærmer os turneringsstart.

Forfatterens kommentar

“Lodtrækningen til VM i badminton har givet os en spændende og udfordrende vej til potentielle medaljer. Det bliver interessant at følge de danske spilleres præstationer i turneringen.” – Forfatterens navn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *